Dafne Schippers eet gezond

Dafne Schippers is de rijzende Hollandse ster in de atletiekwereld en ze houdt van gezond eten. Op de blog dafnelikes.com, die ze samen met haar zus onderhoudt, deelt ze haar recepten.

Dat sporters eten wat ze willen en de calorieën bij het sporten gewoon weer verbranden, is een simplistisch denkpatroon. Dat sporters aantreden in reclame voor ongezonde snacks, vind ik ook misleidend.

Ook als recreatieve sporter zoek je immers naar een optimaal vetpercentage, wil je zo snel mogelijk herstellen en streef je naar maximale energie op het moment van de training en de wedstrijd. En soms vergeten we ook dat die fysieke activiteit een zware tol eist van ons lichaam en dat ook in dat opzicht voeding een sleutelelement is om een goede gezondheid te behouden en blessures te vermijden.

Dat een prachtige atlete als Dafne voor gezonde voeding uitkomt, verdient alvast een bloempje. 

Bekijk haar blog hier!