8 cadeautips voor hardlopers rond het thema "gezonder eten, sneller lopen"

Het is cadeautjestijd en dat baart wel eens kopzorgen. Als je echter weet dat de persoon die je wilt verrassen een loopster of loper is, dan heb je alvast een belangrijk aanknopingspunt. (Maar nieuwe sportschoenen of een trendy loopvest kopen voor iemand waarvan je de kledingmaat niet exact kent, is te risicovol. Bekijk de loopsport daarom ruimer.) Lopen is namelijk onvermijdelijk verbonden met gezondheid en een fit lichaam en daarmee komen we uit bij koken en eten. Als je het zo bekijkt, zijn er plots ideeën genoeg.

Hier zijn mijn 8 persoonlijke cadeautips voor elke hardloper om gezonder te eten, en sneller te lopen:

  1. De sportfles ‘on the fly’ voor 9.95 EUR is mijn favoriete hervulbare fles voor na het sporten. Niets is belangrijker dan hydrateren na een inspanning. Deze fles is BPA-vrij en echt lekvrij: ze kan dus overal mee. Omdat ze doorzichtig is, zie je ook altijd of ze goed schoon is. Je kan de dop volledig afnemen zodat je ze goed kan vullen, ook indien je poeders gebruikt om sportdrank te maken.

  2. De thermos ‘wide kanteen’ voor 21,95 EUR gebruik ik voor mijn herstelsmoothies. Herstellen doe je het meest optimaal door snel na de training of wedstrijd een combinatie van koolhydraten en eiwitten te eten. Fruitsmoothies zijn hiervoor ideaal. Met deze thermos blijven ze lekker fris en je kan ze nog eens goed schudden voor je de smoothie drinkt. De thermos is makkelijk te vullen met wijde dop en houdt je smoothies enkele uren koud. Je kan de fles in de vaatwasser schoonmaken.

  3. De vijzel voor 23,99 EUR is een eenvoudige en handige tool om noten te malen, broodkruimels te maken en om een heerlijke pesto te bereiden. Zo vervang je ook een veel duurdere keukenrobot.

  4. De spibelt voor 24,99 is onmisbaar om zelfgemaakte energierepen, rozijntjes of energiegels mee te nemen. Het is een soort heuptas maar dan ook weer niet, want het is uiteindelijk maar een riem met een zakje dat groter wordt als je het vult. Zelf een iphone past er in. Bovendien kan je er ook je (borst)nummer aan bevestigen.

  5. Wil je iemand een goede gezondheid en snellere benen cadeau doen? Dan is het boek ‘food2run' voor 24,90 EUR je tip. Het legt uit hoe je als loper best eet door nadruk te leggen op energierijke trainingen, snel herstel, een optimale lichaamssamenstelling en een sterke algemene gezondheid. 70 recepten tonen hoe je sportvoeding dagelijks naar je bord vertaalt. Hier spreek ik voor mijn eigen winkel, maar het blijft een tip voor wie het nog niet heeft!

  6. In de trommel van lunchbots voor 27,95 bewaar ik mijn ‘just-in-case’ birchermüesli waneer ik onderweg ben. Want gezond eten is vooral buitenshuis moeilijk. Je maakt de birchermuesli klaar door de ingrediënten in laagjes in de trommel te doen en terwijl de dag vordert, wordt je muesli alsmaar smeuïger en beter. Zo is het een ideaal 4-uurtje voor een training ‘s avonds of een snelle herstel-hap na een training. Ik eet dit tussendoortje ook wel eens in de trein of zelfs in de wagen terwijl ik in de file sta. Dat laatste is misschien minder aan te raden...

  7. De hakmolen&blender in één 'La Moulinette’ voor 98,90 EUR is dé keukentool voor een sportieve manier van eten. Met een 2-in-1 tool heb je alvast minder plaats nodig. De hakmolen gebruik je bijvoorbeeld om je energierepen of notenpasta te maken. De blender dient dan weer voor je smoothies en soepen.

  8. De Smart Body Analyzer van Withings voor 149,00 mag je zonder schroom cadeau doen. Je kan je er namelijk niet enkel mee wegen, maar je kan er ook je lichaamssamenstelling of vetpercentage mee meten. Daarmee krijg je een antwoord op de vraag of je wel juist eet om je sportprestaties te verbeteren. De gegevens van elke meeting kan je bekijken op je smartphone en je kan over langere periodes de evoluties volgen.

 

Natuurlijk kan het ook zonder cadeaus uit te winkel. Gewoon met een dikke knuffel en een uitnodiging voor een lekkere zelfgemaakte maaltijd of als loopbuddy tijdens een lange loop door het bos!

Ik wens iedereen alvast prettige feesten.

Renata