Een passie, een doel, een boek: food2run

Het borrelt al een tijdje in mijn hoofd en in mijn keuken, en nu is het er dus, mijn boek: food2run - Gezonder eten, sneller lopen.  

food2run is een boek voor wie graag loopt. Van start-to-run tot marathon. Of anders uitgedrukt: een boek voor wie doelen wil bereiken en grenzen wil verleggen, en hiervoor voeding op de juiste manier wil inzetten.

"Bij elk eetmoment kan je inspelen op je (loop)doelen."

Mijn zoektocht naar voeding voor een betere prestatie startte in de aanloop naar mijn eerste marathon. Het belang van voeding in de loopsport werd al snel duidelijk. Het is even cruciaal als training en rust. Maar wat ís juiste voeding? Wat maak je het best dagelijks klaar? Ik heb me laten opleiden, dook in de cijfers, de studies en de kookpotten en kwam naar boven met food2run: duidelijk voedingsadvies, tevens vertaald in veelzijdige gerechten. Want ja, pasta werkt, maar er is zoveel meer – en lekkerder!

De laatste jaren is mijn manier van eten veranderd. Ik kan eten nu inzetten om optimaal in vorm te zijn. Voor trainingen en loopwedstrijden doe ik dat heel bewust. Maar er zijn ook andere dagen die op een marathon lijken en niet minder energie en focus vragen. Ook hier speelt voeding een rol: het helpt je scherp te staan, je prestaties te verhogen en je doelen te bereiken.

"Passie is de essentie. De rest volgt."

Een boek schrijven is een passieproject en voor mij is het een onderdeel van een levenslang leertraject. Het vertaalt mijn visie op een gezonde levensstijl, en mixt mijn ervaring als consultant in de gezondheidsector en opleiding als sportvoedingsadviseur met mijn passie voor lopen, koken en altijd nieuwe doelen bereiken.

Wat is jouw volgende doel? Laat graag iets van je horen!