food2run in Het running.be Magazine

Het running.be magazine van juli 2016 staat boordevol tips voor een (warme) loopzomer. 


Wat doe je bijvoorbeeld waneer je gewoon geen zin hebt om te gaan lopen tijdens je vakantie? 


"Kies een alternatief. Ga dan zwemmen of wandelen. Zo heb je toch je dosis beweging en blijf je in conditie. Om in de running spirit te blijven, kan je een loopboek lezen. Zoals: ...

food2run: een kookboek vol gezonde recepten voor lopers die hun prestaties willen verbeteren."
 

-- Lees het volledige artikel van Josefien De Bock online of haal het boekje in de krantenwinkel. 

 

food2run in EVA, het plantaardige magazine

EVA promoot plantaardige voeding in België en is de vzw achter het initiatief ‘Donderdag veggiedag’. Dat food2run (of de optimale sportkeuken) grotendeels vegetarisch is, intrigeerde hen. 

Tijdens een gezellig gesprek in Gent bekeken we het boek vanuit een ‘plantaardige hoek’. We hadden het over de voordelen van plantaardige voeding voor sporters, over de Keniaanse marathonlopers aan de wereldtop, die grotendeels veganistisch eten, en over hoe je kinderen met vallen en opstaan kunt motiveren om gezond te eten.

"Voor elke calorie die je inneemt, moet je proberen zoveel mogelijk waardevolle nutriënten binnen te krijgen."

Er werd ook gepolst naar mijn kijk op de huidige voedingsdriehoek. In die voedingspiramide komen de koolhydraten (granen, pasta en brood) eerst. Maar zouden de groenten in de nieuwe, herwerkte versie niet beter helemaal onderaan staan? De actieve voedingspiramide zou dan aan de basis bestaan uit lichaamsbeweging, water drinken en groenten eten, vooraleer verder te gaan naar de andere ingrediënten van een gezond voedingspatroon. Voor food2run en in mijn eigen keuken vertrek ik steeds van de vraag: Met welke groenten kook ik vandaag? Een dergelijke herwerking van de piramide lijkt me daarom zeker zinvol.

Lees het interview in het zomermagazine van EVA. Je kan het hier bestellen.

food2run in eva magazine (c) Renata Rehor

On the cover of Runner's World magazine

15 april 2015

Op de cover van Runner’s World staat in dikke letters: ‘Loop jezelf gelukkig’.

Dat je ook gelukkig kunt zijn zonder te lopen, blijkt weliswaar uit het feit dat ik bijzonder blij ben dat food2run de cover van het magazine haalt.

In het meinummer staat er immers een voorpublicatie van mijn boek, dat later deze maand op de markt komt. In het magazine worden eveneens, bij wijze van voorsmaakje, vijf recepten opgenomen.

De keuze van Runner’s World viel op de zomerse boekweitsalade, de frietjes van zoete aardappel met zelfgemaakte ketchup, de kabeljauw-ceviche, de linzensoep met zoete aardappel en de marathon-feestcake.

Je kunt het magazine hier bestellen, in een papieren versie of via de GooglePlay of AppleStore in elektronisch formaat.