food2run toegelicht in ZATOPEKmagazine

Op een frisse morgen had ik met Hilde Meesters, hoofdredactrice van het Nederlandstalige Zatopekmagazine, afgesproken in het Zoniënwoud voor een jogging en een babbel over food2run. Terwijl we 10 km liepen, hadden we het over suiker en smoothies, melk en marathons, goodiebags en gezond eten, lopen op een lege maag en low-carbdiëten. 

Om voor hardlopers een boek over gezond eten te maken, moet je volgens haar lef hebben. Hilde spreekt uit ervaring: ze is trainer en coach van een atletiekclub, waar ze dagelijks ziet dat er nog marge voor verbetering is, dat nog te weinig atleten hun  sportprestaties ondersteunen met de juiste voeding.

 

In de zomereditie (2015) van het Zatopekmagazine vat ze ons gesprek samen. Ze heeft er ook een aantal recepten aan toegevoegd, zodat je meteen aan de slag kunt.

Na de jogging liet ik haar nog een smoothie en energiereep proeven en spraken we meteen af voor de marathon In Flanders Fields, die op 13 september plaatsvindt tussen Nieuwpoort en Ieper.

Bekijk hier  alvast het Zatopekmagazine #21. Het is te koop in kranten- en sportwinkels in Vlaanderen of je kunt het hier ook bestellen.

food2run in zatopekmagazine