Eiwitrijke groentesoep

food2run-renata-rehor-soep-eiwitten

De laatste jaren heb ik mij in het veganistische voedingspatroon verdiept. Ik ontdekte een keuken die heel gevarieerd en inventief is. Het is perfect mogelijk om voldoende kwalitatieve eiwitten binnen te krijgen zonder vlees. Peulvruchten zoals de linzen hier, maar ook ‘gewone’ groenten leveren alles wat je lichaam nodig heeft. Niets beters dan deze soep van tevoren klaarmaken, zodat je ze alleen maar hoeft op te warmen en in alle rust op te lepelen.

HERSTELMAALTIJD // veganistisch

60 min

Ingrediënten voor 4 porties

 • 2 uien

 • 2 teentjes knoflook

 • 4 wortels

 • 200 g snijbiet

 • 250 g groene linzen

 • 2 el olijfolie

 • 140 g geconcentreerde tomatenpuree

 • 1 tl komijnpoeder

 • 1 tl kurkumapoeder

 • 1 tl korianderpoeder

 • 1 mespunt kaneelpoeder

 • 1 flinke handvol verse peterselie

 • 1,5 l groentebouillon

 • sap van 1 citroen

 • ½ tl cayenne

 • peper

 • zout

Pel de uien en de knoflook. Schraap de wortels en snijd in fijne rondjes. Was de snijbiet en snijd in stukjes. Spoel de linzen. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en bak de ui, de knoflooken de wortels enkele minuten. Voeg de tomatenpuree, komijn, kurkuma en koriander toe en laat even meebakken, zodat de aroma’s vrijkomen. Doe de linzen, de snijbiet, de peterselie en de bouillon erbij en laat 30 tot 40 minuten sudderen. Mix of blend een kwart van de soep voor een romiger resultaat. Doe op het eind het kaneelpoeder en het citroensap erbij en breng op smaak met cayennepeper en zout.

calorieën per portie: 370 kcal, koolhydraten: 46 g, waarvan suikers: 18 g, eiwitten: 19 g, vetten: 9 g

Het nieuwe food2run boek ligt nu in de winkel!