Chili van kip & zoete aardappel

food2run-renata-rehor-chili-kip

Na een lange training in de winter smaakt niets beter dan een pittige chili. Laat je niet afschrikken door de lange lijst van ingrediënten. Hij is helemaal niet moeilijk om te maken. Met de verschillende specerijen kan je het gerecht naar wens smaak geven.

HERSTELMAALTIJD // glutenvrij

60 min

Ingrediënten voor 2 porties

 • 1 kleine ui

 • 2 teentjes knoflook

 • 1 rode paprika

 • 2 chilipepers

 • 150 g kipfilet

 • 2 el olijfolie

 • 1 el komijnpoeder

 • 2 tl venkelpoeder

 • 2 tl chilipoeder

 • 600 ml vetarme bouillon

 • 100 g boerenkool

 • 1 zoete aardappel

 • 205 g gekookte witte bonen

 • 1 handvol koriander

 • peper & zout

Snijd de ui en de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en de chilipepers en snijd ze fijn. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, de paprika en de chilipepers toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak kort. Voeg de kip, het komijnpoeder, het venkelpoeder, het chilipoeder en zout erbij. Bak 6 tot 8 minuten tot de kip gaar is. Voeg de bouillon toe en laat op een laag vuur 25 minuten sudderen.

Was de boerenkool, maak hem schoon en snijd hem in reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Voeg de boerenkool, de zoete aardappel en de witte bonen bij de chili en laat nog 20 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met korianderblaadjes.

calorieën per portie: 481 kcal, koolhydraten: 57 g, waarvan suikers: 10 g, eiwitten: 30 g, vetten: 16 g

Het nieuwe food2run boek ligt nu in de winkel!