Muntstukjes met superfoods

food2run-renata-rehor-muntstukjes-superfoods-chocolade

Cacao nibs, gojibessen, chiazaad en lijnzaad staan allemaal ergens op een lijst van superfoods omdat ze hoge doses van bepaalde micronutriënten bevatten. Gebruik voor dit recept ook chocolade met een hoog cacaogehalte, minimum 85 procent. De toegevoegde suikers en vetten bij chocolade met een laag cacaopercentage doen de waarde van je chocolademuntstukjes alleen maar dalen.

VERWENHAPJE

15 min (+ 1 uur drogen)

Ingrediënten voor 4 porties (van ongeveer 4 muntstukjes)

  • 50 g pure chocolade (85%)

  • 15 g superfoods (cacao nibs, gojibessen, chiazaad, lijnzaad...), stukjes noten (walnoten, pistachenoten, amandelen...) en gedroogd fruit (veenbessen, rozijnen...)

Breng wat water aan de kook in een kleine pan. Doe de chocolade in een hittebestendig kommetje en zet het op de pan, boven het kokende water. Roer tot de chocolade gesmolten is. Schep telkens 1 theelepel chocolade op een vel bakpapier. Decoreer voorzichtig met de superfoods, de stukjes noten en gedroogd fruit.
Laat 1 uur bij kamertemperatuur drogen.

calorieën per portie: 100 kcal, koolhydraten: 6 g, waarvan suikers: 4 g, eiwitten: 3 g, vetten: 8 g

Het nieuwe food2run boek ligt nu in de winkel!