Powerbrownies

food2run-renata-rehor-brownie

Op haar blog legt triatlete Chrissy Wellington nauwkeurig uit wat ze at toen ze de Ironman­wereldtitels veroverde. Zij gebruikt graag olijfolie en zegt dat ze het over elk gerecht sprenkelt. Omdat deze brownies bereid zijn met olijfolie doen ze me altijd aan haar denken. Het bijzondere aan haar is dat ze altijd lacht, ook op het einde van de wedstrijd, wanneer het erg zwaar wordt.


De ingrediënten van deze brownie zijn zorgvuldig gekozen om niemand een slecht geweten te bezorgen. Als er nog over zijn, is dat geen probleem: de volgende dag zijn ze nog lekkerder.

VERWENHAPJE // vegetarisch

40 min

Ingrediënten voor 9 porties

1 ei
2 el melk
3 el kokosbloesemsuiker

100 g olijfolie
140 g appelmoes
45 g cacaopoeder
25 g boekweitbloem
40 g gemalen walnoten

30 g gemalen amandelen

1 el sesamzaad

Verwarm de oven voor op 170 °C.
Splits het ei en klop het eiwit op tot er pieken verschijnen.
Doe de eierdooier, de melk en de kokosbloesemsuiker in een mengkom en klop alles door elkaar. Voeg de olijfolie en de appel- moes erbij en klop nog even verder. Voeg het cacaopoeder, de boekweitbloem, de walnoten, de amandelen en het sesamzaad erbij en roer tot je een glad beslag hebt. Spatel het opgeklopte eiwit erdoor.
Schep het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal van 15 x 15 centimeter en bak ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven tot de brownie een korst hee . Laat afkoelen op een rooster. Snijd de brownie pas net voor het serveren in 9 vierkante stukken, zo blijven ze vochtig.

calorieën per portie: 191 kcal, koolhydraten: 8 g, waarvan suikers: 4 g, eiwitten: 4 g, vetten: 17 g

Het nieuwe food2run boek ligt nu in de winkel!