Kippensoep met kikkererwten

unspecified.jpeg

Met een restje kipfilet, wat kikkererwten en verschillende groenten maak je al snel een volwaardige maaltijdsoep. Kook ze niet te lang, zodat de groenten knapperig blijven. Hoe smaakvoller de gebruikte bouillon, hoe lekkerder de soep.

HERSTELMAALTIJD

40 min

Ingrediënten voor 2 porties

 • 1⁄2 ui

 • 1 teentje knoflook

 • 2 kleine wortelen

 • 1⁄2 venkel

 • 1⁄2 broccoli

 • 1 handvol peterselie

 • 75 g kipfilet

 • 1 el olijfolie

 • 1 l kippenbouillon

 • 150 g gekookte kikkererwten chilivlokken

 • peper & zout

Snipper de ui en de knoflook fijn. Maak de wortelen, de venkel en de broccoli schoon en snijd ze in kleine stukjes. Was en snipper de peterselie. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui toe en fruit 2 tot 3 minuten. Voeg de wortelen, de venkel en de peterselie toe en bak ongeveer 10 minuten. Voeg de knoflook, de kippenblokjes, en de bouillon toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Kook 10 minuten. Voeg de broccoli en de kikkererwten erbij en kook nog 10 minuten.

Breng op smaak met chilivlokken, zout en peper en serveer warm.

calorieën per portie: 449 kcal, koolhydraten: 64 g, waarvan suikers: 15 g, eiwitten: 27 g, vetten: 13 g

Het nieuwe food2run boek ligt nu in de winkel!