Kruidenquinoa met garnalen

food2run-renata-rehor-quinoa

Ik kook graag met veel verse kruiden. Ze geven kleur, smaak en bevatten ook heel wat micronutriënten. Voor deze kruidenquinoa meng je peterselie, koriander en munt of gebruik je een van de drie voor een meer uitgesproken smaak.

HERSTELMAALTIJD // glutenvrij

25 minuten

Ingrediënten voor 2 porties

 • 12 garnalen (vers of diepvries)

 • 150 g quinoa

 • 400 ml water

 • 1 handvol verse kruiden (peterselie, koriander, munt)

 • 1 limoen

 • 3 el olijfolie

 • 3 lente-uitjes

 • 30 g rucola

 • 1⁄2 venkel

 • 2 el kappertjes

 • peper & zout

Ontdooi de garnalen eventueel door ze in koud water te leggen, snijd ze langs de rug open en verwijder het darmkanaal.

Spoel de quinoa. Breng hem met het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten afgedekt koken.

Zet een stoommandje met de garnalen op de pan van de quinoa en laat nog 5 minuten koken, tot de garnalen roze zijn. Neem de pan van het vuur en laat de quinoa nog 5 minuten afgedekt staan voor je hem losroert met een vork.

Was de verse kruiden en snijd ze fijn. Pers de limoen uit. Doe de verse kruiden in een slakom met de olijfolie en het limoensap en meng goed. Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes, de rucola in fijne reepjes en de venkel in fijne plakjes en leg ze in de kom. Voeg de kappertjes en de quinoa toe en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed. Serveer met de gestoomde garnalen.

calorieën per portie: 522 kcal, koolhydraten: 57g, waarvan suikers: 5g, eiwitten: 28g, vetten: 20g


Het nieuwe food2run boek ligt nu in de winkel!