Zelfgemaakte energierepen van food2run

food2run-renata-rehor-energiereep-veenbessen
 

Energierepen met havermout & veenbessen

Het TOP-recept van food2run

De energierepen met veenbessen zijn bij ver het recept dat het meest getest, goedgekeurd en gedeeld werd op social media. De lopers die het hebben gemaakt, zijn vaak verrast hoe eenvoudig de bereiding is en hoe smakelijk het restulaat. Heb je het al getest?

SporTsnack voor of tijdens het lopen

Deze energierepen, rijk aan koolhydraten en licht verteerbaar, zijn ideaal als tussendoortje ongeveer een uur voor je training of wedstrijd. Marathonlopers en trail-runners kunnen ze ook gebruiken tijdens lange inspanningen.

1 of 2 repen per uur voor een langdurige inspanning

Een loper kan maximaal 30 tot 60 g koolhydraten per uur opnemen. Eén food2run energiereep bevat ongeveer 23 g koolhydraten. Een of twee repen zijn dus een optimaal tijdens uw lange training, wedstrijd of trail.

Voeg een beetje zout toe

Zweet je veel en neem je geen andere sportproducten in t tijdens de inspanning? Voeg dan een snufje zout toe aan het recept. Zout helpt je om water beter te absorberen en koolhydraten beter te verteren. Gunstig voor uw hydratatie en energie.


plantaardig 
zonder toegevoegde suikers 
100% natuurlijk 
(minder verpakking en goedkoper dan industriële repen)

EnergiereEP met veenbessen van food2run

Voor 8 repen

  • 12 dadels

  • 100 g havervlokken

  • 4 el gedroogde veenbessen

  • 2 el cacao nibs

  • 1 el amandelpasta

  • 5 el water

Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes.

Doe alle ingrediënten behalve het water in een keukenmachine en mix tot een homogene pasta. Voeg het water toe en laat draaien tot een plakkerige pasta.

Schep het mengsel op een vel bakpapier en strijk glad tot een rechthoekige laag van ongeveer 1 cm dik. Zet 30 minu- ten in de koelkast om op te stijven. Snijd daarna in 8 repen.


#FOOD2RUN

HEB JE DE ENERGIEREPEN GETEST? 
 

MEER ?

Meer recepten voor lopers