Herstellen met een Pink Smoothie

 
food2run-renata-rehor-pinksmoothie
 

Herstelsnacks helpen je om binnen de dertig minuten na de training of wedstrijd je reserves aan te vullen. Het zijn de recepten die ik zelf het meest consequent gebruik na elke zware training of wedstrijd omdat ik intussen weet hoe belangrijk het herstel van je lichaam is om vooruitgang te boeken.

Om aan de aanbevelingen te voldoen bevatten deze recepten ongeveer 75 gram koolhydraten, waar- van ongeveer een derde suiker, vooral uit fruit, en 20 gram eiwitten.

Chocolademelk, een typische combinatie van suikers en eiwitten, wordt vaak beschouwd als een optimale herstelsnack, maar er zijn andere en meer volwaardige opties. Door melk te combineren met fruit in een smoothie, of melk te vervangen door yoghurt, kefir of verse kaas, krijg je wat variatie in je herstelsnacks. Of kies voor een hartige en veganistische snack, zoals hummus.

De Pink Smoothie is de herstelsnack waarvan ik begin te dromen tijdens de laatste kilometers van een lange duurloop. Het is mijn motivatie om nog net iets meer te geven. Door in de winter bevroren frambozen te gebruiken, krijg je toch het zomerse gevoel van een pink smoothie.

Je kan deze smoothie meenemen in een geïsoleerde beker. Je kan zelf herstelsmoothies samenstellen door telkens magere melk, kefir of yoghurt te mengen met wat fruit en bijvoorbeeld havermout. De verhoudingen in dit recept kunnen als leidraad dienen.

HERSTELSNACK

VOOR 1 PORTIE

250 g halfvolle kefir
100 ml magere melk
2 el geraspte kokosnoot
2 el havermout
100 g (bevroren) frambozen

Doe alle ingrediënten in een blender of de maatbeker van een staafmixer.
Mix op hoge snelheid glad.

Het nieuwe food2run boek ligt nu in de winkel!